22256653_1689488797751001_2411937776740061918_o (1)

Livskraft...och trygghet

Vilken otrolig kraft det måste vara i tikarnas mjölk.. De små växer så det knakar.. De spinner så förnöjt när det nöjda och mätta släpper spenarna. Så efter en timme igen utbryter kriget på nytt Kriget om den bästa spenen :-) 

 

Då de vaknar av varnadra sätter de genast fart mot mammas varma mage där maten finns. Man puttar gärna bort den som lyckat nå favorit spenen före För alla har redan en egen favorit plats där mölken rinner till bäst. Och kommer inte mjölken fort nog blir det ett fasligt gny och gnäll Humör har de redan. Jag slutar nog aldrig att facineras av det som händer i en valplåda. Vad är det som händer då de morras och skälls i den aktiva dröm sömnen. Tänk om två veckor är de redan redo att börja upptäcka världen utanför valplådana och om ytterligare drygt 5 veckor är det dags för dem att få nya hem att växa upp i . Inte undra på att man tänker på livskraft. 

 

Tänker även på hur utlämnade de är till sina nya ägare Vi strävar och kämpar vi uppfödare för att få fram bra hundar som skall få ett lyckligt liv tillsammans med sina nya ägare

 

 Men faktum är att det är bara ett rå material vi lämnar den den dag då ni får hem er nya familjemedlem. Sedan är det ni som är ägare som gör resten Alltför många vet inte hur viktiga de är och hur viktigt den nya tiden hos dem är.  Ni ägare ska ge valpen en trygg värld att växa upp i.Där mötet med omvärlden och  med  nya hundarrska ge valpen uppfattningen att inget ont kan hända.. Då blir de trygga hundar De måste kunna lita på er. Ni är deras trygghet . 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katja » Hej mitt vinterland...........:  ”Längtar så tills vi får se han igen och längtar ännu mer till nästa år då han fl..”

  • Belinda » lääääänge sen:  ”Hej Carina! Tack för den trevliga dagen. Roligt att träffa syskon och kusiner ti..”

  • Karin » april, april:  ”Oh vad skönt att han verkar ha det bra:) hoppas ni får till det:)) lycka till i ..”

  • Titti » Undantag !!!!!!!!!:  ”Varsågod Carina! Hoppas att hon repar sig nu när hon får det så bra hos er igen!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-