22256653_1689488797751001_2411937776740061918_o (1)

2012 > 04

Jisses vad det går undan nu Valparna växer och frodas de är fortfande stora runda och nyfikna Vill redan ut och upptäcka omvärlden Inte nöjda alls med sin valplådevärld:-) Ingen som är pipig och försiktig här inte inte på hala golvet heller Utan alla vill upptäcka  Duktiga mamma Tösen finns brevid och stöttar En sån klok mor hon är 

Vi lånade ju hem en blå hane från Monica på Amyfiled och vilken trvlig gosse Så nu stannar han här så får vi se vad som händer.-) Tanken är att vi ska träna bruks och lydnad samt föröka kora honom i sommar Han borde klara detta en sån stabil hane som han är.

Läs hela inlägget »

Idag 11 dagar är de våra underverk . Stora runda och goa två valpar kvar som inte är tingad En hane  Nämnligen Lyckokast den blå och den tref hanen Lycklige Lusrifax. Nu går det fort med deras utveckling Idag har de börjat "busa" lite de har provat på att gå i ett par dagar Vingligt är det men de kämpar på :-) De flesta har börjat öppna sina ögon och man mäsrker att de börjar ta in intryck från omvärlden på ett annat sätt nu. Äta vill de göra nästan hela tiden och lilla mamma Tösen ställer tålmodigt upp. Hon är ett föredöme för alla mödrar Så snäll och vän. 

 

 Såååååå spännande det skall bli att få följa dessa små nya underverk och som tur är så kommer de at hamna på lagom avstånd så man kan få se dem på riktigt med lite oftare Inget fel alls på att få kort och höra om dem Inte alls, ni är guld värda! För mina valpköpare är så duktiga på det. Men att få följa dem "live" är ännu bättre . Felra har dessutom sagt att de kan tänka sig utställning och jobba med sina hundar extra plus Men det som är viktigast är ändå att de får bli en älskad famïljemedelm.

Läs hela inlägget »


Är de idag våra helt underbara små valpar Jag får bara inte nog av dem fastnar vid valplådan hela dagarna fast att jag borde hinna lite annat med :-) Men vad då det finns ju kvar all disk och tvätt och städ Ha ha ha Så här sitter jag med mamma Tösen och beundrar dem ler åt deras drömmar och små skall och morr Man kan nästan se hur de växer  inte klokt så fort det går Hoppas att nästa kull blir lika fin som den här !! Helt underbara är de.

Läs hela inlägget »

Ny dag nya tag Idag har vi lånat hem Oliwer Stort tack för det stora förtroendet Karin Vi är mycket glada En så trevlig hund Han kommer hem till oss han aldrig varit hos springer rakt in som om han alltid bott här Är kompis med alla på en gång Ja inte Dotte då Men det är jag som sätter stopp där för Dotte är herre på täppan här . Men Diva som sade att det var dags för parning i går Sa nej idag så kan det va Så vi får vänta nån dag till Men jag tyckte nog att det var lite tidigt. Tänk idga är valparna 5 dagar och imorgon är sista dagen på ett tag som jag får njuta helt av dem Sedan är det jobb igen Då tar Husse över och är "hemmapappa" Lyckost som får det !!! Idag vägde två av dem över 700 gr Så de växer och frodas som bara den . 

Läs hela inlägget »

Vilken otrolig kraft det måste vara i tikarnas mjölk.. De små växer så det knakar.. De spinner så förnöjt när det nöjda och mätta släpper spenarna. Så efter en timme igen utbryter kriget på nytt Kriget om den bästa spenen :-) 

 

Då de vaknar av varnadra sätter de genast fart mot mammas varma mage där maten finns. Man puttar gärna bort den som lyckat nå favorit spenen före För alla har redan en egen favorit plats där mölken rinner till bäst. Och kommer inte mjölken fort nog blir det ett fasligt gny och gnäll Humör har de redan. Jag slutar nog aldrig att facineras av det som händer i en valplåda. Vad är det som händer då de morras och skälls i den aktiva dröm sömnen. Tänk om två veckor är de redan redo att börja upptäcka världen utanför valplådana och om ytterligare drygt 5 veckor är det dags för dem att få nya hem att växa upp i . Inte undra på att man tänker på livskraft. 

 

Tänker även på hur utlämnade de är till sina nya ägare Vi strävar och kämpar vi uppfödare för att få fram bra hundar som skall få ett lyckligt liv tillsammans med sina nya ägare

 

 Men faktum är att det är bara ett rå material vi lämnar den den dag då ni får hem er nya familjemedlem. Sedan är det ni som är ägare som gör resten Alltför många vet inte hur viktiga de är och hur viktigt den nya tiden hos dem är.  Ni ägare ska ge valpen en trygg värld att växa upp i.Där mötet med omvärlden och  med  nya hundarrska ge valpen uppfattningen att inget ont kan hända.. Då blir de trygga hundar De måste kunna lita på er. Ni är deras trygghet . 

Läs hela inlägget »

Redan 6 april Nu är valparna redan 3 dagar och jag har lika många dagar kvar på mitt lov Sedan är det husse som tar över och är hemma pappa :-) Det blir inte lätt att slita sig från de små men plikten kallar och jag älskar mitt jobb och alla ungar så det får gå Och sköts ju i första hand av  duktiga mamma Tösen. Och vilka valpar det blev sedan var länge sedan jag hade en kull där alla är så stora rejäla och med enorm livskraft. De ville inte vänta med att bli av med moderkaka och navelsträng utan det var mat som gällde :-) .

 

Härligt när en hel kull visar en sådan livskraft!!! De vägde mellan 360 och 480 gram och det är bra storlek. Och det är tuffa tag som gäller vid spenarna. Lilla blå flickan är en verklig kopia av sin mor och det blir nog inte lätt att skiljas från henne inte. Den blå gosssen har en krage som inte går av för hackor alla utom en hane har hela fina kragar. Något som tycks vara på modet såväl som den blå färgen:-).

 

 Men som en av valpköparna sade" Färgen har egetligen inge betydelse Det är hur hunden är som är det viktiga" Och bra borde de verkligen bli med sådana föräldrar och far och morföräldrar. Ska bli sååå spännande att få se dem växa upp

 

Nu löper Diva med så vi gör om kombinationen från förra året är verkligen jätte nöjd med dem. Och i år ser vi med glädje framemot att få lämna en av valparna till Oliwers ägare Där kommer den att få ett kanon hem.

 

Ja hela sommaren blir en spännande tid i år!!!  och så kommer Titti med sina vovvar Det ska bli sååå roligt att få träffa henne igen och hundarna med så klart !!!

Läs hela inlägget »