22256653_1689488797751001_2411937776740061918_o (1)

Så trevligt att DU är intresserad vår ras långhårig collie. Jag rekommenderar dig då att gå in på svenska collieklubbens hemsida   och se hur vi arbetar för att  befästa bra mentalitet samt hälsa. Mentalindex samt hd index och bekämpningsprogram för CEA.

Du som valpköpare ställer ju vissa krav och har vissa förväntningar på oss uppfödare ( och det skall du) och på den valp du köper. För att uppnå så hög standard som möjligt på mina hundar ställer jag vissa krav på dig som valpköpare. För att du skall få köpa hund av mig gäller följande.

Jag tillämpar fri prövningsrätt, detta innebär att jag förbehåller mig rätten att själv välja vem/vilka som får köpa valp från mig, utan att behöva ursäkta / förklara mig.

Jag vill att hunden du köper av mig skall höftleds- och armbågsröntgas officiellt  och att den mentalbeskrivs (MH). Mentalbeskrivning anordnar jag om möjligt för hela kullen. Detta är till gagn både för dig, hunden, rasen och mitt fortsatta avelsarbete. Efter ett års ålder, skall hunden ögonspeglas igen. Den är tidigare ögonspeglad före 10 veckors  ålder av mig.

Jag förväntar mig att du/ni håller kontakt med mig under hela hundens liv. Jag ställer  alltid upp på livslång support för mina uppfödningar. Tex när ni har behov av "hundpassning" är ni alltid välkomna hit. Så även med råd och hjälp med allt som rör er hund.

Jag vill inte att du som köper en hane rutinmässigt kastrerar honom. Alltför många veterinärer föreslår detta. HELGALET. En kastrering har negativa följder och är heller ingen uppfostringsmetod. 

Framför allt vill jag att hunden  får vara en älskad familjemedlem, oavsett hur den blir.